interim sales manager

Miért alkalmaznak a vállalatok interim sales managereket?

Publikálva:
2022.09.14.
Írta:
Török Balázs
Olvasási idő:
4 perc 30 másodperc

Egy cégnél különféle okok és helyzetek vezetnek ideiglenes értékesítési vezető kinevezéséhez, de az így elért eredmény mindig ígéretesebb, mintha nem változtatnának semmin. Az interim sales menedzser alkalmazása jó megoldás lehet válság, piaci változások, vagy a meglévő csapat létszám hiánya, vagy alulteljesítése esetén.

Ezek az interim sales vezető előnyei

Számos oka van annak, hogy a vállalatok miért alkalmaznak interim sales vezetőt. A leggyakoribb okok közé tartozik a vezetői űr betöltésének szükségessége üresedéskor, egy új perspektíva, egy nehezebb időszakaszban vagy speciális szakértelem szükségessége nagyobb kihívás, bővülés előtt vagy egy válság esetén.

Az interim sales vezető felvételének előnyei között szerepelhet, hogy így könnyen támaszkodhat egy tapasztalt és már jól bevált vezetőhöz, aki megfelelő múlttal, tapasztalattal rendelkezik értékesítés területén. Emellett az alapító tehermentesül a sales folyamatok alól, így a cég stratégiai fejlesztésére koncentrálhat, míg az interim sales vezető tudást és új folyamatokat, technikákat hozhat a sales csapat számára.

Ilyen előnyökkel járhat, ha ideiglenes értékesítési vezető érkezik a céghez:

  1. Új perspektíva
    Az ideiglenes értékesítési vezető új perspektívát nyújthat az értékesítési folyamatra, és segíthet azonosítani a fejlesztésre szoruló területeket.
  2. Szakértelem és tapasztalat
    Egy ideiglenes értékesítési vezető rengeteg szakértelmet és tapasztalatot hozhat a céghez, csapathoz, ez felbecsülhetetlen értékű lehet az értékesítés egész folyamatának a javításában.
  3. Objektív megközelítés
    Az ideiglenes értékesítési vezető objektív nézőpontot tud nyújtani az értékesítési folyamatról, a sales csapat teljesítményéről, ami segít azonosítani azokat a területeket, amik tovább növelhetik a bevételeket, az értékesítés sikerességét.
  4. Összpontosítás a teljesítményre
    Az ideiglenes értékesítési vezető, megbízásából fakadóan sokkal eredményorientáltabb, ezért olyan megközelítést alkalmaz, összpontosít, hogy segítse a vállalatot értékesítési céljai minél teljesebb elérésében.
  5. Rugalmasság
    Az ideiglenes értékesítési vezető rugalmasságot tud kínálni a munkaidőben és a szerepkörhöz való hozzáállásában, ami előnyös lehet egy megterhelő időszakban a vállalat számára.

Mikor érdemes ideiglenes értékesítési vezetőt keresni?

Számos oka van annak, hogy egy vállalatnak szüksége van ideiglenes értékesítési vezetőkre. Az elmúlt évek megmutatták, hogy a gazdasági környezet szinte napról napra változik. Ehhez fontos, hogy profi és tapasztalt szakember végezze a feladatokat, például értékesítési interim menedzsereink. Jellemző ok lehet például, hogy az értékesítési csapat alulteljesít, vagy nem éri el a kitűzött célokat időben. Előfordul, hogy nincs megfelelő összhang a cégvezetés és az értékesítés között, vagy éppen a marketing és értékesítési csapat nem működik össze megfelelően.

„Nagyon bátornak kell lenni ahhoz, hogy negyedévente új üzleti modelleket próbáljon ki egy cég, amíg meg nem találja a megfelelőt. De egy erős versenyben mindig meg kell előzni a versenytársakat, és a legjobbnak kell lenni a piacon!” – mondta Győri Péter, az Inflexion Kft. ügyvezető tulajdonosa egy korábbi időszakról értékesítési vezetőként.

– mondta Győri Péter, az Inflexion Kft. ügyvezető tulajdonosa egy korábbi időszakról értékesítési vezetőként.

Hogyan válasszunk megfelelő ideiglenes értékesítési igazgatót?

Erre a kérdésre nincs precíz válasz. Néhány tényezőt azonban figyelembe lehet venni az ideiglenes értékesítési igazgató kiválasztásakor:

  • A cég jelenlegi értékesítési céljai és célkitűzései
  • A cég jelenlegi értékesítési stratégiája
  • A cég jelenlegi értékesítési csapata
  • A cég jelenlegi értékesítési folyamata
  • A cég jelenlegi értékesítési eszközei és erőforrásai
  • A cég jelenlegi értékesítési kultúrája
  • A cég jelenlegi értékesítési kihívásai
„Egy tapasztalt interim sales menedzser nem csak új perspektívát hozhat a cégbe, hanem olyan edzői készségekkel is rendelkezik, amelyek a meglévő csapattagokat sikeresebbé tehetik céljaik elérésében.” – mondta Bella Dávid, az Inflexion Kft. Ideiglenes Vezetői Szolgáltatások vezetője.

Az ideiglenes értékesítési vezető felvételének számos előnye van, többek között:

  • Objektív szemmel adhat véleményt az értékesítési csapatáról és működéséről.
  • Új módszereket, folyamatokat alakíthat ki a sikeresebb értékesítésért .
  • Segítenek az értékesítési stratégia kidolgozásában és végrehajtásában.
  • Azonosítják és kijavítják az értékesítési folyamattal kapcsolatos problémákat.
  • Támogathatják és tovább képezhetik az értékesítési csapatot.
  • Segíthetnek új értékesítési munkatársak felvételében és ingtegrálásában.

Miért válassza az Inflexion csapatát interim menedzsmentnek?

Hiszünk abban, hogy az interim sales menedzserek megfelelő választás a hazai cégek számára is. Olyan, külföldön bevált módszertanokat és megoldásokat hozunk el a magyar cégek számára is, amelyekkel felvehetik a versenyt a külföldi versenytársakkal is egy egyre élesedő, globalizálódó piacon. Tapasztalt szakembeként a következőkre helyezzük a hangsúlyt:

1. Eredmények, időben

Az eredmények azt mondják. Interim sales menedzsereink tapasztaltak a célok elérésében és a határidők betartásában. Ez azt jelenti, hogy gyorsan beléphetnek az Ön vállalkozásába, és tapasztalataikat felhasználva értékelhetik és teljesíthetik a KPI-ket.

2. A befektetés megtérülése

A kézbesítés elmulasztása költséges lehet. Az anyagi bevételkiesés jóval meghaladhatja a professzionális interim menedzser alkalmazásának költségeit. Ezeket a készségeket és tapasztalatokat kamatoztathatjuk a vállalat céljainak elérése érdekében válság idején.

3. Rugalmasság

Mert az interim menedzser természete nagyon hasznos lehet a szervezetek számára. Az ideiglenes szerződés 6 hónap és 3 év között lehet. Szerződésük rövid távú jellege azt jelenti, hogy bizonytalan és változó körülmények között is van mozgástér.

4. Költséghatékonyság

Az interim menedzser költséghatékony megoldás egy olyan problémára, amely egyébként költségesebb, hosszú távú megoldást igényelhet. Szerződésük jellege azt jelenti, hogy egy adott projektre vagy időszakra bevonhatók, majd elengedhetők, ha már nem

Összefoglaló

Az interim sales menedzserek és vezetők gazdag üzleti tapasztalattal rendelkeznek, szerződtetésükkel nem csak plusz erőforráshoz, hanem olyan tapasztalatokhoz is jut egy cég, amiket be tud építeni a saját szervezetébe. Az új interim sales menedzser pedig a szakmaiságra helyezi a hangsúlyt, így mellőzhetőek a munkahelyi korábbi sérelmek, érdekellentétek, hatékonytalan megoldások. 

Az interim sales menedzserek és vezetők rendkívül alkalmazkodóképesek, ezért gyorsan tudnak alkalmazkodni a szervezet kultúrájához és értékrendjéhez. Ez azt jelenti, hogy képesek lesznek gyorsan és hatékonyan olyan változtatásokat végrehajtani, amelyek pozitív hatással lesznek az Ön vállalkozására is!

Írja meg, miben segíthetünk!

Az Inflexion Kft. elkötelezett az Ön adatainak védelme és tiszteletben tartása mellett, és az Ön személyes adatait csak fiókja kezeléséhez, valamint a tőlünk kért termékek és szolgáltatások biztosításához használjuk fel. Időről időre szeretnénk felvenni Önnel a kapcsolatot termékeinkkel és szolgáltatásainkkal, valamint egyéb olyan tartalmakkal kapcsolatban, amelyek érdekesek lehetnek az Ön számára. Ha hozzájárul ahhoz, hogy e célból felvegyük Önnel a kapcsolatot, kérjük, jelölje be az alábbiakat, és mondja el, hogyan szeretné, hogy kapcsolatba lépjünk Önnel:
A kért tartalom biztosításához tárolnunk és feldolgoznunk kell az Ön személyes adatait. Ha hozzájárul ahhoz, hogy személyes adatait e célból tároljuk, kérjük, jelölje be az alábbi jelölőnégyzetet.
Ezekről a kommunikációkról bármikor leiratkozhat. Ha többet szeretne megtudni a leiratkozásról, adatvédelmi gyakorlatunkról, valamint arról, hogy miként vagyunk elkötelezve az Ön adatainak védelme és tiszteletben tartása mellett, tekintse át Adatvédelmi szabályzatunkat.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.